Naar content

Veelgestelde Vragen.

Wilt u iets weten over Almirall? Dit zijn de vragen die mensen vaak aan ons stellen.
 

1.- Wat is Almirall?

Almirall is een internationaal bedrijf gevestigd in Barcelona dat zich toelegt op het verstrekken van waardevolle geneesmiddelen vanuit haar eigen Research and Development (R&D), en via overeenkomsten en samenwerkingsverbanden. Ons werk omvat de gehele waardeketen van geneesmiddelen. Een geconsolideerde winstgevende groei stelt ons in staat om onze talenten en inspanningen te wijden aan diverse indicatiegebieden, waarbij we in het bijzonder bouwen aan het worden van een toonaangevende speler in de dermatologie. Wij zijn een gespecialiseerd bedrijf, wat ons in staat stelt om onze innovatieve producten met succes in te zetten waar ze nodig zijn.

 

2.- Wat is de missie en visie van Almirall?

Bij Almirall zijn we ons ervan bewust dat de beloften die gemaakt worden in onze mission statement hand in hand gaan met de visie van het bedrijf. Ons talent en inspanningen pakken onze missie aan om Wetenschap toe te passen om medische oplossingen te vinden voor u en toekomstige generaties. Om uitdagingen in succesverhalen om te zetten, is het onze visie om een toonaangevend gespecialiseerd bedrijf te worden met een sterke focus op de gezondheid van de huid. Om dit te bereiken, vullen we de wensen in van gezondheidsprofessionals en de mensen die ze helpen.


Strategisch gezien richt Almirall zich op:

  • Het worden van een wereldwijde topspeler op het gebied van dermatologie, met tevens interesse in andere specialistische indicatiegebieden.

  • Het zoeken naar innovatieve en waardevolle geneesmiddelen door een combinatie van gerichte business development activiteiten en onze eigen R&D.

  • Het uitbreiden van onze wereldwijde aanwezigheid.

  • Het bevorderen van een kwaliteits- en resultatengerichte organisatie met een cultuur gebaseerd op Caring, Dedicated, Dynamic en Expert zijn.

 

3.- In hoeveel landen zijn de geneesmiddelen van Almirall verkrijgbaar?

De geneesmiddelen van Almirall worden in meer dan 70 landen op de vijf continenten verkocht.

 

4.- Waar zijn we gevestigd in Europa?

In Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Scandinavische landen, Polen, Portugal, Spanje, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk-Ierland en VS. Er zijn 13 filialen in totaal, met verkoopcapaciteiten in 21 landen.

 

5.- Hoeveel bedroeg de totale inkomst en nettoverkoop van Almirall in 2016?

De totale inkomsten in 2016 bedroegen €859,3 miljoen, terwijl de nettoverkoop een totaal bedrag van €764,4 miljoen bedroeg.

 

6.- Welk percentage van het totale inkomen van Almirall komt uit merkgeneesmiddelen?

De eigen onderzoeks- en ontwikkelingsgeneesmiddelen vertegenwoordigen 77% van Almirall's nettoverkoop (2016).

 

7.- Op welke therapeutische aandachtsgebieden richt Almirall hoofdzakelijk zijn R&D?

Bij Almirall spannen we ons in om een toonaangevend gespecialiseerd bedrijf te worden met een sterke focus op de gezondheid van de huid. Om dit te bereiken, vullen we de wensen in van gezondheidsprofessionals en de mensen die ze helpen.

 

8.- Welk deel van de financiële middelen wijst Almirall toe aan onderzoek en ontwikkeling?

Almirall wijdt meer dan 12,9% van zijn nettoverkoop en meer dan 14% van zijn werkkracht aan O&O (2016).

 

9.- Wat zijn de geneesmiddelen van Almirall?

Almirall's portfolio bestaat met name uit merkgeneesmiddelen in een evenwichtige verhouding tussen geneesmiddelen en producten uit eigen R&D en gelicenceerde producten. De best verkopende merken van Almirall voor 2016 waren goed voor meer dan 54,5%, wat een evenwichtig portfolio voorstelt zonder te grote blootstelling aan een enkel product. Van de best verkopende geneesmiddelen, waren er acht eigen producten: Acne franchise, Airtal®, Almax®,  Ciclopoli®, Cordran®, Decoderm®,  Ebastel® en ThermiGen. De 77% van de nettoverkoop is afkomstig uit eigen geneesmiddelen.
Volledigheidshalve zij vermeld dat niet alle genoemde geneesmiddelen en producten geregistreerd en/of verkrijgbaar zijn in Nederland.

 

10.- Hoeveel mensen werken er bij Almirall?

In 2016 bedroeg onze werkkracht circa 1975 mensen. Hiervan werken meer dan 270 mensen in O&O.

 

11.- Wat zijn de belangrijkste R&D centra van Almirall?

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), het Almirall Centre in Reinbeck (Duitsland) en het O&O-centrum in Lugano (Zwitserland).