Naar content

Onze betrokkenheid bij het bedrijf.

Bij Almirall laten we ons leiden door een sterk gevoel van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij streven ernaar om onze strategische doelen te bereiken door te doen wat juist is, door integer te handelen en uiteraard door te voldoen aan de geldende regelgeving.

De Gedragscode van Almirall.

Ons gedrag wordt geleid door eerlijkheid en integriteit. Iedereen in het Almirall team wordt gevraagd om de normen na te leven in onze Ethische gedragscode. Wij werken volgens de waarden van Almirall om een attent, toegewijd, dynamisch en deskundig bedrijf te zijn. Deze waarden, die ingebed zijn in de cultuur van Almirall, helpen ons om het vertrouwen te winnen dat patiënten, gezondheidsprofessionals en aandeelhouders in ons hebben.

Investeren in mensen.

Als werkgever beschermt, stimuleert en investeert Amirall in haar medewerkers. Om talent aan te trekken hebben wij samenwerkingsverbanden getekend met vooraanstaande universiteiten en business schools. Om het talent van onze werknemers te behouden, investeren wij elk jaar in honderden uren aan training.

Op deze wijze creëert Almirall een positieve werkomgeving, gebaseerd op persoonlijke en professionele groei in verschillende disciplines, met gelijke kansen en wederzijds respect. Als erkenning van onze inspanningen heeft het onafhankelijke CRF Institute voor advies op het gebied van Human Resources, Almirall in 2012 voor de vijfde keer op rij benoemd tot ‘Beste werkgever'.

Gezondheid en veiligheid.

De gezondheid en veiligheid van ons personeel staan duidelijk voorop. Daarom geven wij veel aandacht aan ons preventiebeleid voor beroepsrisico's. Regelmatig voeren wij beoordelingen uit met betrekking tot de beroepsrisico's op alle werkplaatsen en werkstations. Ook controleren wij specifiek op de naleving van veiligheid op de werkvloer, de arbeidshygiëne, de ergonomie en het welzijn van de medewerkers. Eveneens bekijken wij periodiek onze gezondheids- en veiligheidsprestaties door zowel interne als externe audits.

Het personeel van Almirall is volledig opgeleid om risico's te herkennen en maatregelen te nemen ter voorkoming ervan. We voeren regelmatig campagnes uit ter preventie en bewustwording. Zo ontving onze wereldwijde bewustwordingscampagne ‘Veiligheid op de weg'- de International Fleet Safety prijs in 2012.

Om een gezonde levensstijl onder onze werknemers te bevorderen, is fitnessapparatuur geïnstalleerd in onze centra en wordt gezond, vers voedsel geserveerd in onze kantines.

Gezondheids- en veiligheidscertificering.

Als resultaat van deze inspanningen is Almirall in het bezit van het prestigieuze internationale certificaat OHSAS 18001:2007 dat door TÜV Rheinland is toegekend, voor de naleving van internationale gezondheids- en veiligheidsnormen in Spanje (sinds 2007) en Duitsland (sinds 2013). Deze strenge certificatie is van toepassing op R&D, de productie van actieve farmaceutische bestanddelen en de productie en groothandel van geneesmiddelen.

Eén verenigd beleid.

Het gezondheids-, veiligheids-, milieu- en energiebeleid van Almirall zijn verenigd in één enkel, geïntegreerd managementsysteem dat regelmatig wordt bijgewerkt en door TÜV Rheinland is gecertificeerd.