Naar content

Onze betrokkenheid bij het milieu.

Bij Almirall beschouwen wij respect voor het milieu als een verplichting naar de maatschappij, voor onszelf en voor duurzaamheid, voor nu en voor toekomstige generaties. Naast strikte naleving van de wettelijke voorschriften voeren wij ons eigen milieubeleid uit. Door energie-efficiënte processen en verantwoord beheer van hulpbronnen en afval, wordt verontreiniging voorkomen.

Het inzamelen van ongebruikte geneesmiddelen.

Onze betrokkenheid bij het milieu omvat ook het inzamelen en beheren van ongebruikte geneesmiddelen. Zo zijn wij in Spanje aangesloten bij het Geïntegreerde Systeem voor Beheer en Inzameling van Farmaceutisch Afval (SIGRE), een non-profit organisatie voor het inzamelen en beheer van huishoudelijk medisch afval. CYCLAMED in Frankrijk is een vergelijkbaar voorbeeld.

Milieucertificering.

De uitvoering van ons milieubeleid heeft geleid tot de ISO140001:2004 certificering in Spanje (sinds 2004) en Duitsland (sinds 2013). Deze strenge certificering is van toepassing op R&D, de productie van actieve farmaceutische bestanddelen en de productie en groothandel van geneesmiddelen. Toegekend door TÜV Rheinland, toont het aan dat Almirall de recentste, meest veeleisende milieubeheercriteria toepast, die nog verder gaan dan de normen van de huidige wetgeving.

Energiecertificering.

Daarnaast hebben we in 2013 de nieuwe ISO50001:2011 certificering behaald: eveneens van TÜV Rheinland, voor het energiebeheersysteem op onze voornaamste werkcentra in Spanje. Door een systeem in te voeren voor een efficiënter energiegebruik, proberen wij onze invloed op het milieu nog verder terug te dringen. Almirall is één van de eerste farmaceutische bedrijven waaraan deze internationaal erkende certificering is toegekend. Deze strenge certificering is van toepassing op R&D, de productie van actieve farmaceutische bestanddelen en de productie en groothandel van geneesmiddelen.

Eén verenigd beleid.

Het gezondheids-, veiligheids-, milieu- en energiebeleid van Almirall zijn verenigd in één enkel, geïntegreerd managementsysteem dat regelmatig wordt bijgewerkt en door TÜV Rheinland is gecertificeerd.