Naar content

Therapeutisch doel.

Almirall is ambitieus op het gebied van onderzoek en ontwikkeling met betrekking tot haar strategische therapeutische aandachtsgebieden. Wij willen leidend zijn op het gebied van dermatologie en een aanzienlijke bijdrage leveren op het gebied van gastroenterologie en pijn. Ons doel is om in nieuwe en innovatieve geneesmiddelen te voorzien die de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren.

Dermatologische aandoeningen.

Met een oppervlakte van 1,5 tot 2 m2 is de huid het grootste orgaan van ons lichaam. Huidziekten laten een grote verscheidenheid zien van symptomen die zowel topische als systemische behandelingen vereisen. Er zijn diverse vormen van dermatitis die weliswaar niet levensbedreigend zijn, maar wel een grote invloed hebben op het sociale leven van de patiënt, evenals op hun levenskwaliteit. Enkele van de meest voorkomende huidaandoeningen zijn actinische keratose, psoriasis, eczeem en huidinfecties.

Hirsutisme.

Hirsutisme in het gelaat is een aandoening waarbij de beharing in het gezicht van de vrouw een typisch mannelijk patroon volgt. 5-15% van de vrouwen heeft te maken met hirsutisme, ongeacht de etnische achtergrond.

Actinische keratose.

Actinische keratose ontstaat als gevolg van chronische UV-schade in huidgebieden die constant worden blootgesteld aan zonlicht. Deze aandoening is ook algemeen bekend als zonnekeratose, seniele keratose en leeftijdkeratose. Door jarenlange herhaalde zonneschade verandert de genetische informatie in de cellen van de bovenste huidlaag (keratinocyten) zodat deze sneller worden hervormd.

Psoriasis.

Psoriasis is een chronische ontstekingsziekte die tussen de 1,5% en 3% van de bevolking treft. Het manifesteert zich als erythemateuze verdikte schilferende plaques voornamelijk op de ellebogen, knieën of hoofdhuid.

Eczeem.

Eczeem is een vorm van huidontsteking met uiteenlopende pathogene oorzaken. De uiteenlopende subtypes van eczeem onderscheiden zich door de onderliggende oorzaak van huidontsteking zoals atopisch eczeem, contactdermatitis en nummulair eczeem.